gry online

Czosnkowo-mietowe udko z kurczaka.

20:27:00

Fascynacja kurczakiem trwa. Dzisiaj mocno czosnkowe udko z kluseczkami i ćwikłą.  To danie jest prostym pomysłem na codzienny obiad oraz niedzielne popołudnie. A już niebawem pokażę Wam, jak zrobić domowe kluski śląskie. :) Zapraszam.
SKŁADNIKI:
  • 3 udka z kurczaka
  • 15 domowych lub kupnych klusek śląskich
  • buraczki z chrzanem firmy DEVELEY
  • główka czosnku
  • sól
  • liście mięty
  • oliwa z oliwek
WYKONANIE:
  1. Główkę czosnku drobno kroimy, dodajemy do poszatkowanej mięty.
  2. Do składników wlewamy oliwę oraz wsypujemy sól i blenderujemy.
  3. Kurczaki czyścimy i nacieramy marynatą. Odstawiamy na 15 minut do zamrażarki.
  4. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni i zapiekamy kurczaki pod przykryciem około 45 minut.
  5. Kluski wrzucamy do osolonej wody na 15 minut W tym samym czasie ściągamy pokrywkę z kurczaka.
  6. Podajemy z ćwikłą DEVELEY.
Gotowe :)



Inne posty.

0 komentarze