gry online

Wigilijny barszcz z uszkami.

10:48:00


A oto i ON.  Mój ukochany barszcz z uszkami. I chociaż muszę przyznać, iż w moim przypadku częściej są to uszka z barszczem, nie wybaczyłabym sobie pominięcia tego przepisu. Barszcz warto zrobić od podstaw, z prawdziwych buraków i na wędzonce, tak, aby chociaż raz w roku uzyskać NAJLEPSZY  aromat. Smacznego :)

SKŁADNIKI:

  • kawałek wędzonki
  • 5 buraków
  • 1 jabłko
  • marchewka 
  • korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
  • łyżka octu
WYKONANIE:
  1. Buraki obieramy i ścieramy na tartce wraz z jabłkiem.
  2. Wędzonkę wrzucamy o wody wraz z zielem angielskim i liściem laurowym. Gotujemy około 25 minut.
  3. Wędzonkę wyciągamy.
  4. Buraki oraz jabłko wraz z sokiem wlewamy do wody i przyprawiamy resztą przypraw.
  5. Dodajemy obraną marchew, seler i pietruszkę.
  6. Gotujemy 
  7. Przecedzamy barszcz przez sitko.
  8. GOTOWE :)
Uszka możecie przygotować według tego przepisu ( KLIK )



Inne posty.

0 komentarze