gry online

Świąteczne faszerowane jajka.

15:31:00



Święta, jak każde inne, warto celebrować. Dla mnie to właśnie tradycja i dobry smak zawsze były kwintesencją Świąt. W tym roku świąteczne gotowanie kończymy wraz z siostrą faszerowanymi jajami w trzech smakach. Wszystkim Czytelnikom i obserwatorom życzę wszystkiego najlepszego! Wesołych Świąt :)


JAJA Z FARSZEM PIECZARKOWYM:

  • 5 żółtek
  • pieczarki 
  • cebula 
  • łyżka musztardy dijon
  • sól pieprz
  1. 5 jaj gotujemy i wyciągamy żółtka, białka odkładamy do miseczki.
  2. Pieczarki podsmażamy z cebulką i przyprawami.
  3. Mieszamy wszystkie składniki z dodatkiem musztardy dijon.
  4. Całość mielimy blenderem.
  5. Jajka faszerujemy.
JAJA Z JAPOŃSKIM CHRZANEM WASABI I RZODKIEWKAMI:

  • 5 żółtek
  • 5 rzodkiewek
  • 2 łyżki chrzanu wasabi



    1. 5 jaj gotujemy i wyciągamy żółtka, białka odkładamy do miseczki.
    2. Rzodkiewkę siekamy.
    3. Mieszamy rzodkiewkę, żółtka i chrzan. 
    4. Doprawiamy całość.
    5. Jajka faszerujemy.
    JAJA Z ŁOSOSIEM I PAPRYKĄ:
    • 5 żółtek
    • łosoś wędzony
    • 1/2 papryki
    • koperek
    1. 5 jaj gotujemy i wyciągamy żółtka, białka odkładamy do miseczki.
    2. Łososia, żółtka,koperek i posiekaną paprykę mieszamy.
    3. Doprawiamy całość
    4. Jajka faszerujemy.

    Inne posty.

    1 komentarze