gry online

Ogórki faszerowane pastą jajeczną

19:48:00



Wiosna powoli się rozkręca. Też odczuwacie ten przypływ energii w słoneczne dni? Jednym z największych plusów wiosny i lata jest to, że w tym okresie znacznie łatwiej jest zadbać o swoje zdrowie i ciało. Wizja wymarzonych wakacji i figury w bikini skutecznie motywuje, a w sklepach za niewielkie pieniądze możemy dostać dobrej jakości warzywa i owoce. Ponadto wyższa temperatura skutecznie ogranicza apetyt i zmusza do picia większej ilości płynów, które przyspieszają przemianę materii. Dzisiaj zapraszam na pyszną przekąskę, czyli ogórki faszerowane pastą jajeczną. Sam ogórek właściwie nie ma kalorii, za to dostarczy nam błonnik i witaminy, jaja natomiast zapewnią porcję białka potrzebną do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Polecam!
SKŁADNIKI:
  • 100g (około 5 łyżek) jogurtu greckiego
  • 4 jajka
  • 1/2 cebuli( 50g)
  • 2 pieczarki konserwowe
  • sól, pieprz, papryka
  • szczypiorek
  • 2 duże zielone ogórki

WYKONANIE:
  1. Ogórka myjemy, obieramy całkiem lub częściowo, kroimy w słupki i wydrążamy do połowy każdego z nich.
  2. Jajka gotujemy na twardo.
  3. Pozostałe składniki bardzo drobno siekamy.
  4. Gdy jaja wystygną mieszamy wszystko razem za pomocą widelca i doprawiamy.
  5. Faszerujemy nasze ogórki.
  6. Podajemy z kiełkami rzodkiewki.




Inne posty.

1 komentarze