gry online

Kawa mrożona z napojem migdałowym i syropem daktylowym bez laktozy i białego cukru.

17:46:00



Sezon trwa. Lato i wysokie temperatury nie pozbawiają nas ochoty na dobrą, pobudzającą kawę. Idealnym rozwiązaniem jest więc kawa mrożona. Dziś mam dla Was przepis nieprzeciętny, wykonany z świetnej jakości składników, które kupić możecie w sklepie www.senza.pl . Wisienką na torcie, a raczej daktylem na kawie, jest w tym przypadku stuprocentowy syrop daktylowy (KLIK) i napój migdałowy (KLIK). Dzięki tym składnikom kawa pozbawiona jest laktozy i białego cukru, za to jej smak to prawdziwa rozpusta. Polecam ! :)
SKŁADNIKI:

  • 3 łyżeczki ulubionej kawy rozpuszczalnej 
  • 4 łyżeczki syropu daktylowego (KLIK)
  • lód
  • ½ szklanki napoju migdałowego (KLIK)

WYKONANIE:

  1. Kawę parzymy, do jeszcze gorącego płynu dodajemy syrop daktylowy i dokładnie mieszamy.
  2. Schładzamy, po czym wkładamy do lodówki.
  3. Zimny płyn ponownie mieszamy.
  4. Do naczynia wkładamy kostki lodu, zalewamy do ¾ wysokości kawą i dolewamy napoju migdałowego.
  5. Gotowe ! :)

Artykuły użyte w przepisie oraz wiele innych produktów znajdziecie na stronie sklepu WWW.SENZA.PL
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


Syrop daktylowy to świetny dodatek, który może służyć zarówno jako zamiennik dla substancji słodzących, ale także jako dodatek do naleśników, lodów, gofrów czy tostów francuskich. W asortymencie sklepu możecie znaleźć świetnej jakości syrop zrobiony w 100% z daktyli. Teraz w świetnej, konkurencyjnej cenie – około 11 zł ! Do kupienia na WWW.SENZA.PL . Polecam !
Napój migdałowy to zamiennik dla mleka i śmietanek. Pozbawiony laktozy i cukru, do kupienia w dwóch wersjach – migdałowej, jak i ryżowo-orzechowo-migdałowej. Idealny do kawy, jako składnik naleśników, lodów, do ciast i deserów. Teraz w świetnej, konkurencyjnej cenie – około 11 zł ! Do kupienia na WWW.SENZA.PL . Polecam !



 


Inne posty.

2 komentarze